Hooop!

Nee, dit is geen kreet van een of andere travestiet enkele jaren geleden in discotheek La Rocca. Hooop! slaat op de grote sprongen die je gaat maken met je kikker.

Jullie zullen je kikkers moeten laten bewegen naar de leliebladen van de tegenspelers, en de eerste die daar in zal slagen, is meteen ook de winnaar. Maar zomaar in het wildeweg rondspringen kan niet, want ze moeten via de brug gaan die aangrenzende bladen met mekaar verbinden. Daarnaast hebben we ook nog eens te maken met extreem onhandige kikkers. Elke keer ze over een brug springen, valt die brug in het water. Tssss !


De leliebladen worden in een vierkant of piramide vorm op tafel gezet, afhankelijk van het aantal spelers. Tussen elk blad komt een brug. Tijdens een beurt kan een speler een kikker bewegen van een blad naar een aangrenzend blad, en halen de brug dan weg. Of je kan een brug plaatsen om zo 2 bladen opnieuw te verbinden. Springt een kikker op een blad waar reeds een andere kikker zat, moet die laatste wegspringen naar een ander blad. En de actieve speler mag kiezen in welke richting deze moet springen. Komt deze dan ook weer op een andere kikker, krijgen we een kettingeffect.


Elke speler heeft 4 actiekaarten die éénmaal in het hele spel kunnen gebruikt worden. Deze zijn om 2 bruggen te plaatsen, om een extra brug weg te doen, of om extra te kunnen springen. Jij moet dus al je kikkers op de startplaatsen van de andere spelers krijgen om te winnen. Hooopa hooopa !

Dit spel werd geschonken door Granna en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts