The doge ship

We draaien de klok een paar toertjes terug, om precies te zijn : 5 eeuwen. We bevinden ons in het prachtige Venetië. Om de glorie van deze streek te vieren, heeft de Doge, dat de hoogste autoriteit daar is, de opdracht gegeven om een nieuw staatsschip te bouwen.


Jullie zijn allemaal zeer ervaren schipbouwers uit Venetië, en werden door de Doge opgeroepen om mee te helpen bouwen aan dit prestigieus project. Elke speler zal delen van het schip moeten bouwen om punten te scoren, maar ook gondels dienen van de spreekwoordelijke band te rollen, want die zullen je geld opbrengen. En ondertussen moet je er ook nog voor zorgen dat je scheepswerf beschermd is tegen de talloze overstromingen, die tot op vandaag zeker bekend zijn voor die streek.


In het begin van elke ronde kunnen de kosten van de mogelijke acties variëren. Dit omwille van het enige random effect dat er in zit : er zal namelijk gedobbeld worden om te zien welke acties goedkoper of duurder worden. Jij zult je 5 mogelijke acties per ronde goed moeten beheren om het op te nemen tegen je medespelers. Zodra het schip klaar is, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste punten.


Dit spel werd geschonken door Giochix.it en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts