Leader 1 - Hell of the North

Leader 1 Hell of the North is een strategisch wielrenspel waarin jij de ploegleider bent. Bepaal helemaal zelf met de modulaire terreintegels hoe de Klassieker, Etappe of Tour de France er uit komt te zien. Wanneer plan jij de ontsnapping van jouw renners uit het Peloton? Volledig compatibel met de voorganger: Leader 1.


Ploegleider
In dit wielrenspel ben je een ploegleider die bepaalt hoe hij zijn renners inzet in het tactische spel waarin op een slimme manier moet worden omgegaan met de hoeveelheid energie van de renners. Wanneer ontsnap je uit het peloton? En met welke renner? Welke renner offert zich op voor de kopman van de ploeg en welke renner kan op het juiste moment de sprint aanzetten? Beleef het met Leader 1 Hell of the North. Er zit een klein beetje geluk in het spel, maar de strategische speler weet hier rekening mee te houden en neemt alleen risico in het spel als het echt nodig is. Dit realistische wielrenspel heeft alles in zich: demarreren, achtervolgen, slipstream, vallen, breken, weersomstandigheden, kasseien en ook een lekke band. Alleen doping ontbreekt in dit wielrenspel waarin voor vals spelen geen plaats is.

Tourleider
In welk spel ben je niet alleen ploegleider, maar bepaal je bovendien samen hoe de wedstrijd er uit gaat zien? De spelers stellen de wedstrijd samen. Dit kan een Klassieker zijn zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of de Amstel Gold Race. Maar ook kan deze wedstrijd een etappe zijn uit een serie van wedstrijden, die samen een Giro, Vuelta of Tour de France vormen. De 20 dubbelzijdige terreintegels van Leader 1 Hell of the North kunnen eenvoudig tegen elkaar worden gelegd en hiermee een wielerwedstrijd formeren. Hiermee ben je naast ploegleider dus ook een beetje de tourleider.


Tactisch en strategisch spel
Leader 1 Hell of the North is een spel met veel tactische keuzes binnen elke wedstrijd. De spelers bepalen zelf of ze risico willen nemen in de bergen, bij een scherpe afdaling of in een beslissende eindsprint. Doordat de renners ook energie kunnen sparen, wordt de strijd om de leiderstrui een strategisch spel waarin de hele wielrenploeg wordt opgeofferd voor de eindoverwinning. Het spel is compleet uitgevoerd met miniatuurfietsers, 20 terreintegels, een pelotonsbord waarin jouw positie er toe doet, energiebidons, tussensprints, bergbeklimmingen van verschillende categorieën en weersomstandigheden. Alles wat het wielrennen spannend maakt. Leader 1 Hell of the North is voor spelers van 14 jaar en ouder, maar kan heel goed met kinderen van 8 jaar en ouder worden gespeeld met de 1e keer iemand van 14 jaar of ouder er bij.

Bron : The Game Master
Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf mei het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Leader 1 : Hell of the North is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-10
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts