Regenboogslang

De spelers zullen proberen om slangen te maken, en liefst zo lang mogelijk. Een slang heeft altijd een hoofd, ten minste een middenstuk, en een staart. De speler die de meeste en de langste slangen kan maken is de winnaar.

De kaarten worden geschud en gedekt op de tafel geplaatst in een waaier. Eén van die kaarten wordt eruit getrokken en open gelegd. Tijdens een beurt mag elke speler een kaart van deze waaier trekken en proberen om een overeenkomstige kleur te vinden met de kaart op de tafel. Zodra dit het geval is, kan begonnen worden aan de bouw van de slang.

Trekt de speler een kaart die niet naast een slangenkaart op de tafel kan geplaatst worden, zal die kaart op zich in het het midden van de tafel komen. Een slang kan je trouwens aan beiden kanten langer maken. Maar als er ergens al een hoofd of staart ligt, kan je aan die kant niet verder bouwen. En een slang zonder staart of hoofd is ook niet geldig. Slangen die nog niet klaar zijn, blijven in het midden van de tafel liggen. De speler die een slang kan afmaken door een hoofd of staart te leggen, met de overeenkomstige kleur, mag de slang van tafel nemen en voor zich plaatsten.


Het hoofd en de staart met de regenboogkleuren zijn jokers. Zij mogen aangesloten worden aan eender welke slang. Er is zelfs de mogelijkheid om 2 onvolledige slangen met mekaar te verbinden als je de goede passende kaart kunt trekken. De speler met de meeste kaarten voor zich is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door spelmagazijn.be en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Regenboogslang is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts