TF22

Ok, de titel klinkt precies als de naam van één of ander gif dat via een ontspoorde trein in een rivier is terecht gekomen, maar dat is het natuurlijk niet. TF-22 is een Science Fiction spel.


We zitten in de 22ste eeuw, een tijd waarin witte mineralen de belangrijkste vorm van grondstoffen is. Het fungeert als een katalysator om nieuwe productieprocessen op te starten. Elke speler is een piloot van één van de ruimteschepen van zijn bedrijf. Je bent onderweg naar de planeet GH-328, waar nog massa's van die mineralen te vinden zijn. Jou doel is om die planeet te verlaten met zoveel mogelijk mineralen en zoveel mogelijk units.

Het blauwe team staat klaar op de planeet.
In het begin van het spel landt elke speler op de planeet met een aantal productie eenheden, transporters en gevechtseenheden. De productie eenheden gebruik je om nieuwe units bij te maken, de transporters gebruik je om de mineralen te verzamelen en om naar het ruimteschip te brengen. De gevechtseenheden kan je inzetten om vijandelijke units te vernietigen. Naast de problemen die je kan ondervinden van je medespelers, moet je ook nog rekening houden met de vloed op deze planeet.
Die kan elke ronde veranderen, waardoor gebieden die vlotjes toegankelijk waren in een vorige ronde, in de volgende ronde enkel nog toegankelijk zijn voor zee-units. (of visa versa)

Dit spel werd geschonken door Troll Factory Verlag en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts