Air King

Een spel waar je stress van kunt krijgen ? Het zou misschien wel kunnen, want in deze Air King speel je luchtverkeersleider. Een beroep dat toch wel wat enige stress met zich mee kan brengen.


Uw taak bestaat er uit om als eerste een bepaald aantal vliegtuigen te begeleiden en te laten landen. Om het wat moeilijk te maken, krijgt elke speler zijn eigen opdracht of taak, die verborgen zal blijven voor de medespelers. Het kan dan regelmatig ook handig zijn om te bluffen en zo je tegenstanders valse informatie te verstrekken met betrekking tot welke vliegtuigen de jouwe zijn.


In het begin van het spel zullen alle 10 de vliegtuigen aan een terminal wachten op hun opdracht om te mogen vertrekken. Elke speler krijgt een taak, waarop 4 van de 10 vliegtuigen staan, die je naar een andere vlieghaven moet loodsen. Die taak blijft ook verborgen voor je medespelers. Tijdens een beurt trek je een actiekaart, beweeg je 2 vliegtuigen (eender welke) en speel je tot 2 actie kaarten. Die kaarten laten je toe om extra met de vliegtuigen te bewegen, of andere te blokkeren. Zodra alle 4 de vliegtuigen van één speler geland zijn, kan deze persoon zijn kaart publiek maken en wint deze het spel.

Dit spel werd geschonken door Brain Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts