Rome & Carthage

Dit spel bestond al in 1955 ! Gelukkig is het sindsdien een beetje opgefrist zodat het terug aantrekkelijk is om dit spel te spelen.


Het is een oorlogsspel dat zich afspeelt rondom de Middellandse Zee. Elke speler neemt de controle over één van de vier rijken op zich, namelijk Rome, Carthage, Constantinopel of Alexandrië. Jou doel is om de andere steden te bezetten en de speelstukken van je tegenspeler te vernietigen, en dit zowel op het land als op de zee.


De legers die tot jou beschikking staan, bestaan uit infanterie, cavalerie, olifantjes en galeien. Elk van deze eenheden heeft verschillende bewegingsregels. Tijdens het gevecht speelt elke speler 2 handkaarten. De verschillende eenheden hebben ook verschillende krachten. Een olifant bijvoorbeeld zal een speler zijn hoogste kaart verdubbelen, terwijl een cavalerie de laagste zal verdubbelen. Bepaalde combinaties van kaarten laten toe om speciale acties uit te voeren, zoals het bekijken wat je tegenspeler gaat spelen voordat je je eigen kaarten neer legt.

4 bonuskaarten

Dit spel werd geschonken door Grosso Modo Editions en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur


Reacties

Populaire posts