Let's take a hike

Laten we eens een keer een wandeling maken ! Wel, daar sturen ze toch op aan in deze 'Let's take a hike' van Stratamax Games.


De spelers trekken kaarten waarop nuttige voorwerpen staan zoals flessen met drinkwater en tenten. Deze neem je op hand, en speel je open (op tafel) in je rugzak. Zodra een speler klaar is, zegt deze dat hij een wandeling gaat maken. Hola hola, blijven zitten natuurlijk, t'is maar bij wijze van spreken. Andere spelers mogen deze persoon vergezellen, of mogen een wandeling starten op een voor hen beter tijdstip.


Om te wandelen worden kaarten van een trekstapel getrokken en de spelers leggen kaarten van hun rugzak terug op een aflegstapel indien dit nodig moest zijn.  Spelers die besluiten om te stoppen met wandelen mogen dan een kaart kiezen die open ligt, en dit om tegen het einde van het spel punten te scoren. De speler die als allerlaatste stopt met wandelen, mag alle overblijvende kaarten nemen die open liggen. Een beetje à la Diamant dus.


Timing over wanneer de leiding over de wandeling te nemen, wanneer een wandelaar te vergezellen, te wachten op een ander moment, en wanneer de gevaren kaarten te spelen : daar komt het hier allemaal op neer.

Dit spel werd geschonken door Stratamax Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts