Pyramid Raiders

Deze Pyramid Raiders, niet te verwarren met de van de verloren ark, is een luchtig strategiespel waar je je tegenstanders een kl**t kunt afdraaien. De spelers zijn schattenjagers die op zoek zijn naar faam en fortuin in een godvergeten pyramide. Met behulp van hun uitrusting nemen ze het tegen mekaar op om de meeste schatten te verzamelen. Wel opletten voor de bewaker ! Hij zal wakker worden om zijn missie te vervullen : alle indringers buiten zwieren met een vloek.


De spelers leggen actie tegels neer om te bewegen en om schatten te verzamelen, op een hexagonaal speelveld. Behalve dat deze tegels een nummer hebben om te bewegen, beïnvloeden ze ook de bewaker op verschillende manieren. Zo zullen deze hem laten draaien, of sneller laten bewegen.
Gebruikte actie tegels blijven op het speelbord, en komen enkel na 5 beurten terug op hand.


De beweging van de bewaker gebeurt via bepaalde regels. Er is geen aparte speler voor deze bewaker nodig. Zodra alle spelers hun beweging gedaan hebben in hun beurt, zal een dobbelsteen bepalen hoe de bewaker gaat bewegen. In het begin van het spel worden er willekeurig 49 schatten van 7 verschillende types op de map geplaatst. De spelers scoren door deze tokens van verschillende kleuren te verzamelen, of je kan jezelf specialiseren in het verzamelen van 1 of 2 kleuren. Daarnaast bevinden er zich ook nog 12 obstakels op de kaart, om het spel wat moeilijker te maken.


Dit spel werd geschonken door Swanpanasia en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts