Sloop

Een tijdje geleden mochten we al Hooyah van US Games Systems aan jullie voorstellen. Terwijl dat spel de volle aandacht kreeg op de beurs in Essen, lag dit spel er zo een beetje verlaten bij. Is het daarom minder goed ? Probeer het zelf een keer !


Jou doel is om ter meeste kaarten te verzamelen. Hiervoor zal je moeten bouwen, innemen en stelen. Het spel is gebaseerd op het klassieke kaartspel Casino, enkel zullen er hier meer (actie) kaarten zijn waardoor de te gebruiken strategie iets anders is.

Je speelt een kaart vanop hand om kaarten te 'vangen' uit het speelgebied. De kaart die je speelt moet een hoger nummer hebben dan de kaart die er ligt, of het moet eenzelfde nummer zijn. Je krijgt 4 kaarten op hand om te beginnen, en je speelt totdat de trekstapel op is. Je speelt een kaart op tafel, en neemt 1 of meerdere kaarten op hand met hetzelfde nummer of lager. Je kan ook een grote set bouwen en dan innemen. De kaarten met lagere nummers hebben speciale actie mogelijkheden. Bovendien zijn er ook nog 2 joker kaarten in de stapel aanwezig. De speler die de kaarten met opgeteld het hoogste getal op hand heeft op het einde van het spel, is de winnaar.
Dit spel werd door US Games Systems geschonken en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts