Alien frontiers + uitbreidingen

Alien Frontiers zag in 2010 het levenslicht. Jij speelt als een deep space kolonist.
Voornamelijk grondstoffen beheren en planeten laten evolueren zijn je belangrijkste taken.


Tijdens het spel maak je gebruik van buitenaardse technologieën en andere faciliteiten om kolonies op strategische locaties te bouwen, om zo de net nieuwe ontdekte wereld te controleren.
Op het spelbord vinden we deze planeet, samen met zijn manen, de stations in een baan rond de planeet, en de ster van dit systeem. In het begin van het spel krijg je een set dobbelstenen. Deze stellen je ruimteschepen in je vloot voor. Je zult deze toekennen aan de faciliteiten die rond de planeet cirkelen om zo grondstoffen te verkrijgen, je vloot uit te breiden en de planeet te koloniseren.


Naarmate het spel verder gaat plaats je jou kolonisatie tokens op de de planeet om aan te duiden hoeveel je controle hebt over elk gebied. Deze gebieden hebben op zich invloed op de faciliteiten in de baan rondom de planeet.

Ooit leefde er op deze planeet aliens, en ze hebben een artifact achter gelaten. Kan je dit vinden, dan zal je ongelooflijke alien technologieën ter uwe beschikking staan. Steel grondstoffen, gebruik alien technologieën, neem vijandelijke gebieden in en zorg dat je als eerste de gebieden op de planeet inneemt !


Daarnaast hebben we ook nog de uitbreiding Factions, waardoor onder andere een 5de speler kan meespelen.

Dit spel werd geschonken door Clever Mojo Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts