Belfort

Tasty Minstrel Games kennen we van hun deftig afgewerkt en mooi spel materiaal, en dat is met deze Belfort niet anders.


Dit is een worker-placement spel pur sang. Jij zal je elfjes, dwergen en gnomes aan het werk moeten zetten in de stad en in de guilds van het belfort om grondstoffen te verzamelen en zo de stad mee op te bouwen.

De elfjes verzamelen hout in het woud, terwijl de dwergen steen verzamelen in de mijn. Een combinatie van een elf en een dwerg kan metaal verzamelen. Of je kan je elfen en dwergen op pad sturen om goud te vergaren.


Op het speelbord vinden we een belfort terug dat bestaat uit 5 secties of taartpunten. Hoe meer gebouwen per district je kan zetten, hoe meer punten je zal scoren gedurende die rondes waar er een puntentelling is. Telkens je een gebouw kunt zetten, mag je een gebouwenkaart voor je op tafel leggen. Daarop kunnen nieuwe extra acties staan waar je je werkers kunt plaatsen. Tevens kunnen deze kaarten goud opbrengen elke ronde. Punten kan je ook scoren door er voor te zorgen dat je meer elfen, dwergen of gnomes hebt dan de andere spelers. En opgelet : hoe meer punten je aan het scoren bent, des te meer taksen je zult moeten betalen.


Dit spel werd met korting aangekocht van Tasty Minstrel Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2 uur
 

Reacties

Populaire posts