Rondo

In dit abstract strategisch spel Rondo, waar het speelbord bestaat uit 2 concentrische ringen met genummerde vakjes en meerdere verbindingen tussen de ringen en het midden van het bord, zullen de spelers proberen om zoveel mogelijk punten te scoren door schijfjes te plaatsen op de genummerde vakjes.


Een eerste ding dat ons opvalt is dat het bord dubbelzijdig is. Het verschil in beide kanten zit in de waarden van de genummerde vakken. Deze nummers hebben 5 verschillende kleuren. De spelers starten het spel door 2 schijfjes te trekken uit een zak en deze op rekje te plaatsen zodat de andere spelers deze niet kunnen zien.

Tijdens een beurt kan een speler zoveel schijfjes spelen als hij wilt. Het eerste schijfje moet geplaatst worden naast een een vrij vakje of in het midden van het bord. Daarna trekt de speler een schijfje uit de zak. Oftewel kan de speler 2 schijfjes uit de zak trekken, en geen schijfje plaatsen op het bord.
Je kan zo maximaal 5 schijfjes op je rekje zetten.


Indien een speler schijfjes plaatst moet de kleur hiervan overeen komen de kleur van het vakje dat je gaat afdekken. Je scoort onmiddellijk de punten die op dat vakje staat. Je mag ook een schijfje op een vak leggen waarvan de kleuren verschillend zijn. Je zult dan geen punten scoren, maar je kan dan wel gebieden bereiken waar je anders niet aan kon. Speel je meerdere schijfjes van eenzelfde kleur op een vakje van die kleur, mag je de punten vermenigvuldigen met het aantal schijfjes.

Er bevinden zich ook nog donkere grijze vakken op het bord. Het spel is ten einde op het einde van een ronde waarin al deze vakken bezet zijn, of indien een speler niet genoeg schijfjes kan trekken uit de zak.


Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
Rondo is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts