Zombie run for your lives!

Oeps! Jij en je vrienden zijn plotseling omsingeld door een horde van zeer agressieve zombies. Maar geen paniek, want we hebben goed nieuws : één van jullie zal er zeker levend uitkomen. Hoe kan je die gelukzak zijn ? Simpel eigenlijk : je hoeft de zombies niet te slim af te zijn, je zal je vrienden een loef moeten afsteken.


In het begin krijgt elke speler 4 kaarten van de stapel. Daarin bevinden zich 2 soorten van kaarten in verschillende varianten : een zombie of een voorwerp dat wel van pas kan komen om je te beschermen tegen de zombies.

10 voorwerpen

Tijdens een beurt trek je een kaart van de stapel, en speel je een kaart van je hand. Hierdoor stuur je een zombie achter een van je medespelers, of gebruik je een voorwerp om jezelf verder te helpen. Indien de zombie kaart voor jou en de voorwerp kaart hetzelfde symbool hebben, verdwijnen beide kaarten. Je kan nooit identieke zombies voor je liggen hebben. Heb je 5 zombies voor je liggen, ben je zelf een zombie geworden. Hierdoor zijn je mentale mogelijkheden beperkt tot een minimum, wat wilt zeggen dat je in je beurt enkel de bovenste kaart moet trekken en deze moet spelen op een levende speler. Kan je anderzijds 5 items voor je verzamelen, ben je onmiddellijk gewonnen.

10 zombies

Dit spel werd geschonken door Rightgames LLC en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-7
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts