Big Badaboom

Wij zijn benieuwd of dit spel bij jullie gaat inslaan als een bom !

Dit humoristisch kaartspel heeft heel wat explosieve acties, interacties, een random spelersvolgorde, een nieuw spelmechanisme en enkele leuke oude spelmechanismes. Ook de tekeningen zijn best wel netjes.


Jullie zijn allemaal goblins die in dwangarbeid werken voor de wrede High Necromancer. Jullie zitten in een ontploffings-veilige kerker en door middel van reverse-engineering  onderzoeken jullie explosieve constructies die door de vijanden van deze Necromancer werden gemaakt.
Maar het uitvissen hoe zulk voorwerp wel of niet ontploft, is geen simpel karwei. De goblins willen dan ook ontsnappen, en de enige weg om dat te doen is door lang genoeg te overleven om zo goud te verdienen om zich dan vrij te kunnen kopen.

Om te winnen mogen de spelers hun hoofd niet verliezen, hun timing perfectioneren, en vooral ... niet de bom in handen houden als deze ontploft. Deze herwerkte versie heeft een nieuwe categorie van kaarten : verrijzingskaarten. Onploft er een bom in je handen, moet je hier een kaart trekken. Dan mag je terug meespelen, maar op die kaart staat beschreven hoe je de volgende ronde moet meespelen. Je hebt namelijk aan de vorige ontploffing 'iets' over gehouden. 8-)


Dit spel werd geschonken door Gigantoskop en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts