Columba

Jawel, je kan het zo gek nog niet bedenken, of het bestaat in het echt : een gezelschapsspel over duiven. In Columba ga jij een eigen duivenkot bouwen, blauwe geschelpte vrienden kweken, je terrein uitbreiden en vooral .... het proberen te ontwijken van de valken van je tegenstanders.


Alle spelers starten met 2 tot 4 duivenkotters, afhankelijk van het aantal spelers. In het begin moeten de spelers één duif van elk van de 4 soorten vangen. Daarna zal er een andere opdracht komen. Die staat op een tegel die pas zichtbaar wordt als iemand de vorige opdracht klaar heeft.

Om een duif te vangen moet je een tegel zodanig plaatsen dat het vierkantje wordt afgedekt met de duif die je wilt pakken. En je mag enkel duiven vangen die je nog nodig hebt, je mag geen duiven vangen die tot een andere speler hoort. Voor elke duif zal je een tegel krijgen en die plaats je op de doelkaart.


Tegels kan je ook gebruiken om valken te kweken. Als je 2 tegels wegdoet, heb je een baby valk, en elke volgende ronde moet je 2 tegels opofferen om de valk te voederen. Een volwassen valk kan je erop uit sturen om de duifjes van je tegenstanders een beetje pijn te doen ... veel pijn.

Dit spel werd geschonken door Ludocom en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts