Lemonade stand

We missen het nu al : die zalige zwoele zomer. Een tijd waar in de kinderen, meestal in de US, zelf limonade maken en dit op straat verkopen om een dollar of 2 bij te verdienen. Jij bezit momenteel 25 dollarcent dat een gat in je hand aan het branden is. Je wilt meer !


Nog tot de 4e juli, de nationale feestdag van America, heb je de tijd om zo veel mogelijk geld te verdienen, om dan met al dat geld rookbommetjes en vuurwerk te kopen. Enkele van je vrienden zijn ook op datzelfde idee gekomen. Jij tracht toch meer geld te verdien om het beste vuurwerk te kunnen afschieten.

Een spel bestaat uit 7 rondes of 7 dagen, en elke beurt zullen de spelers een voorspellingskaart omdraaien waarop de weersvoorspellingen en het aantal klanten en de prijs dat ze willen betalen staat. De spelers plaatsen dan een 5, 10 of 15 cent prijskaartje samen met de limonade die ze willen verkopen. Alles gedekt natuurlijk. Tegelijkertijd worden deze kaarten open gelegd, en dan zal een nieuwe voorspellingskaart open komen te liggen. Daarop staat een pijl die naar 1 van de 5 plaatsen van de vorige voorspellingskaart wijst. Waarheen die pijl wijst, is de effectieve weersvoorspelling.


Elke speler ontvangt geld gebaseerd op hun prijs en aantal geïnvesteerde glazen limonade versus het echte weer. Geld kan je verliezen of winnen.

Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts