Rising Kings

Deze Rising Kings van het nog vrij onbekende Omnigames is een leuk en amusant kaartspelletje.
Aangezien de korte speelduur, is dit een ideaal tussendoortje of om een speldag mee af te sluiten.


Spelers trekken kaarten van een gemeenschappelijke speelstapel en spelen kaarten van hun hand. Elke kaart komt in het spel en heeft een welbepaald effect. Enkele kaarten hebben een blijvend gevolg, zoals het fort en de stadswacht. (nee, niet die in hun purper jasje die graag fotos nemen van foutparkeerders, deze zijn andere stadswachten)

Er zijn 3 soorten kaarten : karakters, gebouwen en opstandelingen. Elke speler kan 1 karakterkaart spelen, 1 gebouw en een willekeurig aantal opstandelingen tijdens zijn beurt. Zodra de laatste kaart getrokken is van de stapel, is het spel ten einde. Elke speler krijgt punten voor gebouwen en karakters die hij controleert. De speler met de meeste punten is natuurlijk de winnaar.


Het is mogelijk om bonuspunten te verkrijgen door de persoon te zijn die de meeste karakters of gebouwen heeft van een bepaald type. Enkele voorbeelden van mogelijk acties zijn : de dief laat je toe om 2 kaarten van een tegenstander zijn hand te stelen. De saboteur laat je toe om een gebouw van een andere speler te vernietigen. De herberg laat je toe om een extra karakter te spelen, en met de universiteit kan je een bestaand karakter opnieuw opleiden en opnieuw uitspelen.

Dit spel werd geschonken door Omnigames en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts