Uchronia

Uchronia is eigenlijk een herwerkte versie van Glory to Rome. Het is een spannend kaartspel rondom de machtsstrijd tussen adellijke huizen. Kun jij het beste je rijkdom omzetten voor de opbouw van de stad en daarmee het volk voor je winnen?


In dit spel kunnen de kaarten op verschillende manieren gebruikt worden: Als acties , bonusacties , jokers en grondstoffen. Het heeft een elegante manier om met weinig kaartjes veel dingen te doen. Dit is een spel met veel mogelijkheden , waardoor het vooral voor mensen die een uitdaging willen in een spel een erg goed spel is.

De resource kaarten kun je 3 manieren gebruiken:
· Bovenste deel van de kaart = als Activity: bonus actie
· Middelste deel van de kaart = als Command: de actie die je uitvoert
· Middelste deel van de kaart = als Grondstof

Een deel van deze kaarten ligt steeds in het midden van de tafel [= Forum].
Je kan grondstoffen krijgen door de volgende acties:
· Een grondstofkaart van het Forum nemen
· Een grondstofkaart uit je hand neerleggen
· Een grondstofkaart van een of meerdere medespelers stelen en/of van het Forum

 

Grondstoffen kan je met een 4de actie “promoveren” tot Activities.
En de 5de actiemogelijkheid = Bouwen: de eerste keer neem je een nieuw gebouw van het midden; in volgende rondes kan je daar de nodige grondstoffen aan toevoegen tot het gebouw afgewerkt is. Vanaf dan levert het punten op EN kan je de actie van het gebouw uitvoeren.
Een laatste mogelijkheid is om je hand terug aan te vullen tot 5 kaarten; in dit geval mag je eerst 1 bonusactie doen indien een andere speler op zijn Command Center een actiekaart heeft liggen waarvoor jij reeds een Activity-kaart hebt liggenHet gaat er om, om een efficiëntere combinatie van Activities en gebouwen op te zetten dan de andere spelers. Vooral Activities spelen daarbij een grote rol: als je 2 “bouwen” Activities heb en je voert de Bouwen-actie uit, dan mag je zelfs 3 keer de Bouwen-actie uitvoeren omdat elk van die Bouwen-activities een Bouwen-bonusactie opleveren. Tevens hebben gebouwen bepaalde mogelijkheden die je extra voordelen geven. De combinatie van beide maakt het verschil.

Dit spel werd geschonken door Iello en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Uchronia is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts