Bang the dice game

In het Wilde Westen blijft de spanning oplopen tussen de ordehandhavers en de criminelen. Plots zoeven er honderden pijlen door de lucht ... het is een aanval van de Indianen !


De meesten van jullie hebben waarschijnlijk wel eens Bang! gespeeld. Nu is er dit dobbelspel.
In het begin van het spel nemen de spelers een karakterkaart, waardoor je in een bepaald team terecht komt. Dit wordt zoals steeds geheim gehouden. De teams kunnen bestaan uit de sheriff en zijn helpers, de criminelen en de opstandelingen. De sheriff en zijn helpers proberen de criminelen te doden, de criminelen kunnen winnen door de Sheriff lood te laten eten, en de opstandelingen willen gewoonweg de laatste persoon zijn die overleeft.


Elke speler krijgt ook een karakterkaart die hem een speciale kracht geeft in het spel. De sheriff laat zijn karakterkaart zien en begint met de eerste beurt van het spel. Tijdens een beurt kan een speler 5 dobbelstenen tot 3 maal toe dobbelen. Met de resultaten van de worp kan deze zijn naburige spelers beschieten, het bereik van zijn wapen verhogen, zich zelf of anderen genezen, of zichzelf binnen het bereik van de Indianen plaatsen. Die worden voorgesteld door 9 tokens in het midden van de tafel.
Elke keer als een speler een pijl dobbelt, neemt hij één van deze tokens. Zodra de laatste token genomen wordt, verliest elke speler 1 levenspunt voor elk token hij voor zich heeft liggen. Daarna komen deze tokens terug in het midden van de tafel te liggen.Indien een speler een trio van kogelgaten weet te dobbelen, schiet hij 1 maal op alle andere spelers, en mag hij zijn Indianen tokens verwijderen. Zodra één team wint, is een ronde voorbij.

Dit spel werd geschonken door Abacus Spiele / DV Giochi en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Bang, the dice game is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts