Continental Express

Een klein metalen doosje met een paar kaartjes en jetons als inhoud. Ideaal als dit een leuk spel is. Zo willen we er meer zien.


In Continental Express zullen de spelers treinkaarten aan hun station toevoegen, in de hoop hun doelen te halen en ervoor te zorgen dat hun geheime contracten zo veel mogelijk waard worden.
Om het spel te starten kiest elke speler één van de 2 contractkaarten die verdeeld worden. Op deze contracten wat je moet verzamelen om aan je contract te voldoen.

Daarna zullen de spelers beurtelings kaarten trekken van de 3 open rijen. De kaart op het einde van een rij kost niets, de kaart in het midden kost 1 dollar, en de kaarten tegen de trekstapels kosten 2 dollar. Spelers starten nochtans zonder geld. Je kan aan geld geraken door gewoon geld te nemen, maar dan sla je als het ware een beurt over en zie je andere kaarten aan je neus voorbij gaan.


Indien een speler treinkaarten heeft die overeenkomen met één van de 3 open objectief kaarten, kan deze ervoor kiezen om deze treinkaarten af te leggen en het objectief voor zich te nemen. Op deze objectieven staan de dingen je nodig hebt om aan je contract te voldoen.
Bovendien kan je ook karakterkaarten trekken, waardoor je hun speciale actie of eigenschap kunt gebruiken. Enkele van die acties kunnen dingen zijn zoals: neem een treinkaart naar je keuze uit de rij van de open kaarten, steel al het geld van een andere speler, enz ... Er bevinden zich ook nog 2 evenement kaarten in de stapel kaarten, die ervoor kunnen zorgen dat de objectief kaarten vernieuwd worden.


Zodra een speler zijn vierde objectief behaald heeft, mogen alle andere spelers nog een beurt spelen, daarna is het spel gedaan. Iedereen telt zijn punten op van hun contracten en hun gewonnen objectief kaarten, en hun geld op hand. De speler met de hoogste score is uiteraard de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Studio Bombyx en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts