Packet row

De setting van de spel speelt zich af in het jaar 1842, in New York. De straten in het zuiden langsheen de haven bruisen van activiteit. Er zijn zoveel schepen met pakken die constant aankomen en vertrekken. Vandaar dat dit gebied ook bekend staat als 'Packet row'.


Jij tracht zoveel mogelijk punten te kopen. Daarvoor heb je geld nodig. Geld kan je verdienen door schepen te laten varen naar bepaalde landen met bepaalde goederen aan boord. Maar voor dat je dat kan doen, heb je een contract nodig waarop het land en de soort van goederen staat. Kan je dat contract vervullen, krijg je cash geld, waarmee je dan punten kunt aankopen.


Het speelveld bestaat uit 4 bordjes : de bank, de dokken, de markt en het stadshuis. Op elk van die bordjes ligt gedekt een stapeltje kaarten. Enkele van de kaarten mag je al open leggen op de huidige markt en de toekomstige markt. Alle spelers krijgen 25 geld om te starten, en de startspeler krijgt een jeton. Met deze jeton zal de startspeler bepalen op welk bord er als eerste aangekocht mag worden, en het is de linkerbuurman die als eerst mag kopen. Spelers kunnen ook kiezen om niets van dat bord te kopen en te passen, met het risico dat je deze ronde zonder aankoop zit. Als de beurt namelijk aan de startspeler is, en dat is helemaal laatst, kan deze kiezen om de jeton op een ander bordje te plaatsen, of toch nog iets te kopen van het huidig bord. De spelers die dan gepast hebben, hebben pech.


Zo zal je gedurende het spel schepen van een bepaald land, contracten, grondstoffen, punten, geld, kapiteins en andere personages kunnen kopen. Kan je op een willekeurig moment bijvoorbeeld een contract afleggen waarop staat dat Engeland 3 pelsen wilt, en je hebt 3 pelsen en een boot richting Engeland, dan krijg je daar cash geld voor. Denk eraan, met geld ben je niets, je zult in de volgende beurten of terug moeten investeren in schepen, grondstoffen enz ... of je geld opkopen aan punten.

Dit spel is best simpel qua regeltjes, speelt heel vlot en snel, er is geen enkel moment van verveling.
Daarom zou ik dit dan ook iedereen eens aanraden om zeker te proberen.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Packet row is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts