Eynsteyn

Eynsteyn is al best een oud spel, meer bepaald van 1997. De regels zijn zo eenvoudig dat je ze op één regel kunt neerschrijven, al laat de titel van dit spel iets totaal anders vermoeden.


En toegeven, de doos ziet er niet echt uit zoals die van Days of Wonder, maar het spel ziet er wel netjes uit. Het bestaat uit een raster met aan de linker en rechterkant lijnen met een witte achtergrond, en boven en onderaan lijnen met een zwarte achtergrond. De bedoeling is dat de spelers één van hun lijnen verbinden door tegels te plaatsen. De spelers zullen eerst elk 10 tegels aan het spelbord toevoegen om een startsituatie te maken. Daarna is het om beurten een tegel van de stapel trekken en plaatsen. De winnaar is die speler die als eerste de lijn weet te verbinden.


Met 5 stenen die elke speler krijgt kan je een vorige zet, en dus een voorheen geplaatste tegel, teniet doen. Zoals je op de foto kunt zien hoeft deze weg niet rechtlijnig te zijn, maar je kan eender waar afbuigen. Zonder je het weet ben je je tegenstander aan het helpen, of net niet ....

Dit spel werd geschonken door Spieltrieb en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts