Five Points: Gangs of New York

De cover van dit spel lijkt zo weg gelopen te zijn uit de gelijknamige film, waar verschillende bendes halverwege de 19e eeuw het tegen mekaar opnamen in de straten van New York. Dit was destijds een plaats waar criminaliteit floreerde en de bevolking werd geterroriseerd.


Het spel is een gevecht over de politieke controle over Manhattan rond de jaren 1850. Jij bent de leider van een krachtige politieke vereniging, jij manipuleert bendes en beinvloedt politici om controle te kunnen verkrijgen. Door je middelen efficiënt te gebruiken zal je invloed verkrijgen, verkiezingen winnen, en zal je het lot van New York kunnen bepalen. Lukt dit je niet, zal je naam verdwijnen in de geschiedenisboeken.


Verschillende hulpmiddelen zijn tot jou beschikking, tenminste als je sterk genoeg bent om ze te verzamelen en te gebruiken. Jou trouwe bendeleden zullen jou wil uitvoeren. Door districten te controleren en bezetten, zullen er een beperkt aantal belangrijke gebouwen open voor je staan, zoals de Tammany Hall, Board of Elections, 5th Ward Offices en vele anderen. Je controle over deze gebouwen kunnen invloed en speciale krachten voor je opleveren.


Dit spel werd geschonken door Mayfair en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts