Frogflip

Een klein groen zakje met daarop een button van een erg gelukkige kikker. Wat mogen we hier van verwachten ? Hongerige kikkers springen van hier naar daar in het moeras, en proberen om ter meeste vliegen en andere kleine insecten te vangen. Het enige moeilijke is dat die verdomde beestjes niet stil blijven zitten. Door je flip-vaardigheden te gebruiken en een beetje geluk kan je je volgende maal te pakken krijgen voor de andere kikkers voorbij springen en je lunch de vleugels neemt.


Dit spelletje wordt ook wel beschreven als een micro-spel. We vinden 12 vierkantige kaartjes, kaarten met punten en 2 flips in het gifgroene zakje terug. Spelers zullen beurtelings een kikkerschijf naar één van de 4 lelies werpen die ongeveer even ver van mekaar liggen tussen de 2 spelers. De lelie die deze ronde je doel is, zal aangeduid worden met de bovenste kaart van een stapel scorekaarten waar 1 tot 4 insecten op staan. Lukt het je om de schijf op deze lelie te gooien, krijg je zoveel punten als er insecten op de lelie staan.


Het spel gaat verder totdat alle kaarten verdeeld zijn of totdat één speler 5 kaarten heeft gewonnen. De persoon met de meeste insecten is de winnaar. Je kan dit spel ook in 2-voud gebruiken om zo met 4 spelers te spelen.

Dit spel werd geschonken door Sprocket Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts