Golden Horn

Stroop je mouwen al maar op en maak jezelf klaar om het ruime sop te kiezen, want je zult te maken krijgen met gevechten en slagen op zee. Goldhorn speelt zich af in de Bosphorus, waar Istanboel zich vroeger serieus moest beschermen met grote en zware muren tegen aanvallers vanaf de zee. Jullie zullen allen van Venetië naar Constantinopel varen, nu bekend als Istanboel, en het opnemen tegen vele piraten.


De zeeroute tussen Venetië en Constantinopel werd vaak bevaren. Tijdens een spelersbeurt zal een speler beslissen of hij de wind gaat gebruiken om zijn schip sneller in een have te krijgen, of om met piraten de handen (en haken) in mekaar te slaan om goederen van een andere speler te stelen. De speler die de meeste goederen op het einde van het spel heeft is trouwens de winnaar.


Deze zeeroute, met een stop in Methoni, heeft een variabele lengte, afhankelijk van het aantal spelers. De spelers bewegen hun schip tussen Venetië en Constantinopel en proberen goederen aan te kopen in de havens, of proberen deze te stelen van de andere spelers als een piraat. In de starthaven krijg je goederen in allerlei kleuren, en als deze de bestemming bereiken, kan je deze in je opslagplaats bewaren. Dan zal je ook nieuwe kaarten krijgen waarmee je je schip kunt bewegen of andere schepen mee kunt aanvallen. Onderweg kan je ook windkaarten spelen waardoor je extra kunt bewegen.
Op het einde van het spel worden de goederen omgezet in punten, waar vooral setjes je veel zullen opleveren.


Dit spel werd geschonken door Piatnik en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts