Kayanak

De fantasie en inventiviteit van bordspelmakers gaan soms ver. Zo ook bij deze Kayanak van Haba. Het spel was al in 1999 uitgebracht, maar is nu terug op de markt in een 'verfrist' jasje. 8-)


De setting is de ijskoude vlaktes op Antarctica. Deze keer zijn het de poolberen die op zoek gaan naar vis, en niet de Eskimo's zoals in de editie van 1999. Elke ijsbeer wil natuurlijk de grootste vis vangen, maar ze zullen ondervinden dat dit niet zo simpel is. Enkel die beer die voorzichtig over het ijs beweegt, het ijs open breekt op de juiste plaats, en behendig de vis weet boven te halen, zal punten scoren.


Het ijs in dit spel is eigenlijk een stuk wit papier. Die schuif je over het speelbord. Met een soort van ijspriem, of de achterkant van je vishengel, prik je doorheen verschillende plaatsen op het ijs. Onder dit papier liggen metalen bolletjes, die die vissen voorstellen. Met je magnetische vishengel hoop je nu dat op de plaats waar je een gat hebt gemaakt, vissen zitten, zodat je ze kunt bovenhalen.


In het basisspel wint de speler die als eerste 10 vissen weet te vangen. Vanaf 6 jaar kan je de regels wat aanpassen door grote vissen voor meer punten te laten meetellen bij de eindtelling.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts