Om Nom Nom

Konijnenliefhebbers opgelet, dit is een spel voor jullie ! En nu kijken we naar één bepaald bestuurslid die zich aangesproken voelt.
Al die sappige worteltjes lijken er zo lekker uit te zien, dat je ze allemaal wilt verorberen. Maar wat indien de wolven dat net verwachten, dat er zo een gulzig konijntje rondloopt ?
Om Nom Nom is een dobbelspel. De dobbelstenen stellen verschillende soorten van prooien voor. Door het verstandig uitspelen van de jaagkaarten, zal je trachten een prooi op te eten en zo ook overwinningspunten te scoren.


Het spel bestaat uit 3 rondjes. Elke ronde is opgesplitst in 4 fases : dobbelen, spelen, punten scoren en oprommelen. Ok, dat laatste lijkt niet zo leuk, maar het hoort bij het spel.
Tijdens de dobbelfase zal één speler alle dobbelstenen dobbelen. Deze dobbelstenen worden dan geschikt op het speelbord. Tijdens de speelfase, zullen alle spelers al hun roofdier kaarten één voor één spelen. Indien iedereen hun eerste kaart gekozen heeft, worden ze tegelijkertijd open gelegd. Dit is het stukje waar de actie zal gebeuren. Is het je gelukt om in te schatten welke kaarten je tegenstanders hebben gespeeld ? Was jij de enige die dapper genoeg was om bijvoorbeeld je muis op de kaas af te sturen ? Of heb je zoals iedereen een wolf gespeeld omdat niemand het durfde om zijn konijn achter al die wortels te sturen ?


Tijdens deze fase zullen de spelers hun gespeelde kaarten verwerken door dobbelstenen te veroveren en kaarten van andere spelers af te nemen. Tijdens de score fase krijgen de spelers punten voor hun veroverde kaarten en dobbelstenen. Tot slot zal in de laatste fase, de oprommel fase, alle spelers hun kaarten terug op hand mogen nemen, en een nieuw rondje kan beginnen. Oef, dat viel nogal mee wat betreft oprommelen.

Wie op het einde van het 3de rondje de meeste punten heeft, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Brain Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts