Primate Fear

Als we een prijs mochten weggeven voor de meest originele en gethematiseerde booth op de beurs in Essen, gaven we die zeker aan Gigantoskop. Een decor met stukken apen her en der, en super coole t-shirts ! Jammer dat mijn maat er niet was. Zelfs de speeldoos is in thema : deze heeft de vorm van een lijkkist.


Primate Fear is eigenlijk een herwerkte versie van 'Spank the monkey'. Je kan het zelfs met dit spel combineren. Maar deze keer is de setting een stort dat gebouwd werd op een oud bespookt kerkhof.

De spelers gaan op zoek naar onderdelen in de vuilnisbelt om een toren te bouwen, en ze proberen onderdelen te vinden om deze torens sterker te maken. Deze keer willen ze de aap niet bereiken en hem slaan, nope. In tegendeel. Ze proberen er zo ver mogelijk vandaan te geraken, want deze aap is geen gewone aap, maar een zombie-achtig monster in aap vorm. Eenmaal de spelers over alle apen delen gezocht hebben, en de aap wakker wordt, zal deze in de torens van de spelers beginnen klimmen om ze op te eten. Deze aap wilt namelijk je hersenen, en zal elke speler één voor één nuttigen tot er maar één speler over blijft. Dat is dan ook de winnaar.

Elke speler start met 5 kaarten op hand. Tijdens een beurt trekt een speler 1 of 2 kaarten, speelt tenminste 1 rommel kaart om de bouw van zijn toren te starten of verder te zetten, en speelt tenminste 1 verstevigingskaart om zijn hoogste rommelkaart te versterken. Een speler kan ook één of meer aanvalskaarten spelen tegen zijn tegenstanders om zo te proberen om hun torens te vernietigen. Verdedigingskaarten kunnen ingezet worden om aanvallen af te slaan.

Elke keer als een speler een kaart speelt waar een apenklauw opstaat, zal er een onderdeel aan de zombie aap toegevoegd worden. Zodra dit monster klaar is, zal een volgende kaart met een klauw de zombie één level hoger tillen. Alle spelers die op eenzelfde hoogte zitten als deze leukerd zijn er geweest.


Dit spel werd geschonken door Gigantoskop en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts