Rematch


Je moet er natuurlijk van houden, van abstracte spellen. Maar je kan er donder op zeggen dat er hier en daar toch wel erg strategische en tactische pareltjes tussen zitten.


Zo kan je deze Rematch in die categorie plaatsen. Het is een abstract strategisch spel voor 2 of 3 spelers. De spelers nemen het tegen mekaar op in David & Goliath stijl, met verschillende en niet even sterke legers. Het combineren van vaardigheden, en het anticiperen op de tegenstander zijn bewegingen zal het verschil maken in dit spel.


Het speelbord is een klein hexagonaal bord, met aan de ene kant de mogelijkheid om met 4 speelstukken te vechten, en aan de andere kant van het bord met 8 speelstukken. Dus elke speler 4 speelstukken in totaal wel te verstaan. De speler die met 2 kleuren speelt zal afwisselend met die kleuren moeten spelen. De speelstukken bewegen en 'slagen' de tegenstanders zoals in schaken. Maar 'slagen' is verplicht in dit geval. Het grootste leger is verplicht zich zelf te 'slagen', en het kleine leger heeft als compensatie een speciale bewegingsoptie.


Het spel is ten einde zodra alle speelstukken van één speler geslagen zijn, of zodra een speler niet meer kan bewegen met de speelstukken. Rematch zal dan ook regelmatig geroepen worden, want je wilt onmiddellijk revange nemen als je verloren bent. Het geheel kan je opbergen in een zakje, zodat het spel gemakkelijk mee op reis kan, of op café.

Dit spel werd geschonken door Mind Fitness Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-3
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten
Reacties

Populaire posts