Suburban dispute

We bevinden ons in Chicago, in het jaar 1931. We zitten midden in de drooglegging, waardoor meer en meer eerlijke mensen de wet overtreden. Gangster bendes verspreiden zich en worden groter en groter. Plaatsen waar je illegaal aan drank kunt komen beginnen als paddenstoelen uit de grond te schieten in donkere en gure steegjes. Deze illegale activiteit heeft zelfs dorpjes buiten de grote steden bereikt. Het is nu aan u om het beste van deze situatie te maken voor jezelf en voor je familie.


Zal je de grootste gangster van allen worden, of denk je dat de aandelenmarkt zullen bloeien na de grote beurscrash enkele jaren geleden, en hoop je zo de meest rijke en succesvolle zakenman te worden ? Zowel gangsters als de middenstand zullen het tegen mekaar opnemen in dit bordspel.
Geld versus wapens. Vorm vennootschappen met je buren, bouw je arsenaal aan wapens of voorraad aan geld op, en laat het spel de rest doen.

Jij zult het tegen je medespelers opnemen, en alleen maar omdat ze je niet aanstaan. Het spel bevat 3 spelniveaus: snel starten door saaie en vervelende missies zoals het karton melk van je buurman stelen. Maar elk niveau je stijgt, hoe gevaarlijker en spannender het zal worden. Op het einde zal je huizen van je buren moeten platbranden, of mensen vanuit je rijdende auto moeten neerknallen.


Op het speelbord zien we een straat in het midden en het scorebord. Elke speler plaatst zijn huis naast deze straat, met maximaal 3 buren aan elke kant van de straat. Jij kiest zelf of je gangster of zakenman wilt zijn nog voor het spel start. Afhankelijk van deze keuze, krijg je specifieke voordelen die je tijdens het spel kunnen helpen. Daarna trekken de spelers missiekaarten, en dobbelen om te bepalen of ze slagen in deze missie. Zoja, krijg je geld of punten. Zo nee, zal de politie je komen arresteren en verlies je punten of geld. Winnen doe je door 60 punten te verzamelen, 15.000 dollar bijeen te krijgen of gewoon als laatste over te blijven.


Dit spel werd geschonken door Jamoma Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts