Tash-Kalar: Arena of Legends

Tash-Kalar Arena of Legends is een spel voor meesters in de magie. De spelers ontmoeten elkaar in de Tash-Kalar arena en moeten hun vaardigheid en strategie bewijzen in een korte maar intense strijd. Wie zijn volgelingen slim inzet, kan machtige wezens creëren om er bijvoorbeeld een tegenstander zijn troepen mee te vernietigen.


Het spel bevat 3 verschillende partijen, die elk een unieke deck met wezens hebben. Er is ook nog 1 deck met legendarische wezens. Spelers zullen beurtelings hun speelstukken op het bord plaatsen, en als ze erin slagen om een patroon te creëren dat ook op één van de kaarten op hand staan, mogen ze deze kaart uitspelen. Zodra deze kaart gespeeld is, roept deze kaart een bepaald wezen op en mag de speler het effect dat op deze kaart beschreven is uitvoeren. Bijvoorbeeld een reus zal een naburig speelstuk vernietigen, een ridder beweegt doorheen vijandige stukken, een krijgsheer zal vorige speelstukken het commando geven om te bewegen en te vechten, en tovenares zal vijandige stukken kunnen omvormen tot je eigen speelstukken, enzoverder.


Nadien zal deze uitgespeelde kaart uit het spel gaan en het wezen dat tevoorschijn kwam is nu een bewegingsloos speelstuk dat kan gebruikt worden in de patronen om andere wezens te kunnen laten verschijnen. Misschien kan het later wel weer tot leven geroepen worden om te vechten door de effecten van een andere kaart.


Er zijn 2 beschikbare speelmodi : standaard mode, waar je punten scoort door verschillende opdrachten te volbrengen. Enkele van die opdrachten kunnen zijn : beheer een aantal gebieden in de arena, of vernietig een aantal vijandelijke speelstukken, of laat een combinatie van wezens tevoorschijn komen. Dan is er nog de melee mode. Jou enig doel daar is om de toeschouwers te amuseren. Dat kan je doen door zoveel mogelijk tegenstanders te vernietigen en door legendarische wezens tevoorschijn te laten komen. Wie wil er nu geen draak zien ?


Beide speelmodi kunnen met 2 spelers gespeeld worden, of in teamverband waarin de teamleden de speelstukken delen, maar waarin ieder zijn eigen partij beheert.
De regels zijn erg eenvoudig en gemakkelijk te leren en te begrijpen. Maar eenmaal je de tactiek doorhebt, zal je inzien hoeveel strategie er schuilgaat achter dit spel.

Dit spel werd geschonken door CGE en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Tash-Kalar Arena of the Legends is te koop bij spelmagazijn met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts