Yunnan

Yunnan is de plaats waar men alles van uitstekende thee af weet. Al meer dan 1000 jaren heeft de thee dynastie dit gezond drankje door middel van hun paarden naar het verafgelegen Tibet gebracht. Deze paden wordt ook wel de 'Tea-horse road' genoemd. Dat is een netwerk van weggetjes en paadjes die doorheen de jungle van Yunnan lopen, over de steppes van Sichuan, en over de immens hoge toppen van het Himalaya gebergte. Het is de traditionele reisroute voor de thee handelaars.


Als speler van Yunnan heb jij de controle over jou thee dynastie. Het belangrijkste doel is om een uitgebreid maar ook veilig ruilnetwerk op te zetten en om thee te leveren aan de veraf gelegen provincies. En dat zal je beter moeten doen dan je tegenstanders. Het meeste werk achter de scenes zal in je thuis locatie gebeuren : Pu'er. Nieuwe werkkrachten moeten opgeleid worden, nog betere paarden moeten aangekocht worden, en redelijk wat grens documenten moeten aangevraagd worden om de meest verre provincies te kunnen bereiken.


Gewoon een beetje ruilen zal niet voldoende zijn om de tegenstanders het nakijken te geven. Grote sociale invloeden en een prestigieus theehuis kan van pas komen de provincie inspecteur aan jou kant te krijgen. Bruggen kunnen de afstand die je moet reizen aanzienlijk verkleinen, en ruilposten op grote afstanden kunnen je wegen langsheen deze 'Tea-horse road' beveiligen.


Dit spel is geschikt voor spelers die van tactische spellen houden die zich langzaam ontplooien. Door de gebruikte spelmechanismes zullen de spelers ten alle tijden bezig zijn met het spel en zich geen moment vervelen. De grote variëteit van beschikbare acties laten je toe om verschillende strategieën toe te passen. Enkel de speler die alles goed kan inschatten, het opneemt tegen de juiste tegenstanders, en reageert op de acties van de anderen heeft een grote kans om dit spel te winnen.

Dit spel werd geschonken door Argentum Verlag en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts