Full Moon

Wolven & weerwolven, bij Het Geel Pionneke hebben ze een bijzondere betekenis, aangezien bijna elke speldag wel met een spelletje weerwolven wordt afgesloten indien dat mogelijk is.


Bij deze Full Moon proberen alle spelers al de wolven samen te brengen om naar de volle maan te huilen. In het begin van het spel worden de 12 wolftegels naast mekaar geplaatst in een willekeurige volgorde. De wolven zijn er in 4 kleuren, en in elke kleur heb je een wolf met de getallen 1 tot 3.


De eerste speler beweegt eender welke wolfstegel één plaats naar links of rechts, en legt deze tegel dan onder de tegel die er al lag. Zo worden er kolommen gemaakt ipv één rij. Enige beperking die hier van toepassing is dat er geen 2 wolven van eenzelfde kleur in eenzelfde kolom mag liggen. Daarna schuift alles wat op zodat er geen gaten in de rij ontstaan. Daarna zal deze speler een maan plaatsen boven of onder die kolom. De volgende speler moet een tegel verplaatsen dat overeenkomt met de kleur of het getal van de tegels aangrenzend met de maan.


Wanneer er een kolom van tegels aanwezig is, kan een speler de alleenstaande wolf bewegen die het dichtste bij hem ligt, of de volledige kolom van tegels. Zodra een speler geen tegel kan verplaatsen zal hij zijn beurt overslaan en de volgende speler mag dan een wolf naar keuze verplaatsen.
Zodra iemand 4 wolven in één kolom krijgt, wint deze het spel.

Dit spel werd geschonken door Blue Orange en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur: 10 minuten



Reacties

Populaire posts