Hanabi

Hanabi is Japans voor vuurwerk, en bestaat uit 2 delen : bloem en vuur. Tot zover onze eerste lessen 'Japans voor beginners'.


Hanabi is een coƶperatief spel waarbij de spelers trachten om de perfecte vuurwerk show tentoon te stellen door kaarten op de tafel te plaatsen, en dit in de juiste volgorde. De stapel kaarten die we in het doosje terug vinden bestaan uit 5 verschillende kleuren, allen genummerd van 1 tot en met 5 in elke kleur. De spelers proberen voor elke kleur en rij op tafel te plaatsen in de juiste volgorde, dus van 1 tot en met 5. Poep simpel hoor ik je denken ? Not!


In tegenstelling tot vele andere kaartspellen, hou je de kaarten hier zodanig vast dat je medespelers ze zien, en jij niet. Aan jou om je medespelers te assisteren in het spelen van de goede kaarten. Probeer hen door middel van hints te weten te laten komen welke kleuren en welke nummers er op hun kaarten staan. De spelers spelen samen als een team en proberen geen fouten te maken. En de show moet klaar zijn voordat de stapel kaarten op zijn.

Dit spel werd geschonken door Abacus spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Hanabi is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts