SOS Titanic

We hopen dat het spel deze keer leuker is dan de gelijknamige film, die tot vervelens toe 10-tallen keren al op TV is geweest. Voor degenen die het zich nog herinneren alsof het gisteren was, op 14 april 1912, iets voor middernacht ergens in de Noord-Atlantische Oceaan, raakte het passagiersschip R.M.S Titanic een ijsberg. Het water begon onmiddellijk binnen te stromen en binnen een mum van tijd begon het schip te kantelen. Aan boord van de Titanic begon de paniek onder de mensen uit te breiden.


Op je ééntje, of in samenwerking met andere bemanningsleden, probeer je zoveel mogelijk passagiers te redden als mogelijk. Enkel is er nog maar weinig tijd hiervoor ....
SOS Titanic is een kaartspel dat een mechanisme gebruikt te vergelijken met Patience. De kaarten zijn de passagiers die op de juiste verdiepen moeten worden geschikt, daarna in reddingsboten moeten worden geplaatst in een bepaalde volgorde. Jij zult met je mede bemanningsleden de passagiers moeten bewegen en sorteren zo snel je kan. Elke sectie van de Titanic bevat een stapel kaarten waarvan enkel de eerste kaart beschikbaar is.


Tijdens een speelbeurt trekt een speler een paar kaarten van de stapel en tracht passagiers weg van het zinkend schip te verplaatsen, richting reddingsboten. Als je er niet in slaagt om minstens één passagier te verplaatsen, of als je de stapel opnieuw moet schudden, kan het wel eens zijn dat er een sectie van de boot zinkt. Hierdoor zal het aantal stapels met kaarten verminderen, maar ook de hoop van de overblijvende passagiers. Er zijn ook actiekaarten ter beschikking die je best kan inzetten bij hopeloze situaties. Het spel is ten einde als het volledig schip gezonken is, of als alle passagiers gered zijn.


Dit spel werd geschonken door Ludonaute en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts