Castaways

Het zal je maar overkomen zo op een vrijdagavond. Je schip zinkt en je spoelt aan op een verlaten eiland. En jij moet zien te overleven totdat er een reddingsboot passeert.


In ieder geval zal je een kamp moeten maken, en het eiland zal je moeten verkennen. In het midden van het eiland is een berg, vanwaar je een goed overzicht hebt om te zien of er een boot in de buurt is. Want dan is het de moment om een signaal te geven en om gered te worden.


Castaways is een semi coöperatief spel met 4 spelers die aanspoelen op een klein eilandje. Ze moeten samenwerken om hun schuilplaats te verbeteren, om voedsel te verzamelen en om hout te sprokkelen om het kampvuur aan te houden. De spelers zullen ook moeten uitzoeken hoe ze in het midden van het eiland geraken, want enkel boven op de berg daar heb je een goed zicht over de oceaan. Tijd is een cruciale factor wat betreft het geven van een signaal aan een passerend schip. En zelfs als het schip iedereen komt oppikken, is er slechts 1 winnaar : degene die met het strafste verhaal op de proppen komt, of met andere woorden, die speler die de meeste verhaalpunten wist te verzamelen op het eiland. Gelukkig kunnen je medebewoners je niet wegstemmen ...



Dit spel werd geschonken door Passport Game Studios en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

 

Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts