Rampage

Wees welgekomen in de stad met de naam Meeple City. Alhoewel, de bewoners van deze stad zien je niet zo graag komen. Jij bent namelijk een gigantisch monster à la Godzilla. En je hebt maar één doel: vernieling zaaien ! Zet je vuile poten op de parkings, graaf met je klauwen in de tuintjes, vernietig gebouwen en eet de onschuldige meeples op. Het monster die de meeste schade kan berokkenen wint het spel.


De gebouwen in deze stad bestaan uit vlakke tegels en meeples tussen de verschillende verdiepingen. Verder vinden we 4 houten wagens in de stad en 8 gebieden. Elk monster, dat bestaat uit een houten schijfje en een monster figuur, zal in één van de hoeken van het spelbord starten.


Tijdens een beurt mag je 2 acties uitvoeren. Dat mogen 2 verschillende of 2 dezelfde acties zijn.
De acties bestaan uit :
* Bewegen : dat doe je door je monster figuur op te pakken, en het schijfje met je wijsvinger aan te tikken. Waar het schijfje terecht komt, daar mag je je monster figuur terug op plaatsen.
* Vernietigen : als je schijfje van je monster op het voetpad van een gebouw komt, dan mag je dat gebouw vernietigen. Je neemt je monster op, en laat het vanuit de lucht op dat gebouw vallen. Alle vloeren of verdiepingen die zo vrij komen te liggen zonder mannetjes op, mag je voor jou nemen.
* Werp met een voertuig : Als jij in dezelfde omgeving bent als een wagen, mag je deze op het hoofd van je monster zetten, en deze met je wijsvinger wegslingeren naar een gebouw of een ander monster.
* Blazen : Sta je toch niet op een voetpad, of zijn er geen wagens in de buurt, kan je een gebouw proberen omver te blazen. Dat doe je door met je kin op het hoofd van het monster te rusten en krachtig te blazen.


Maar opgelet, dit lijkt dikke fun, maar als er meeples van het speelbord vallen, kan je hiervoor gestraft worden. Je kan dan een tand kwijt geraken, of de anderen mogen een extra actie uitvoeren.
Met een tand minder kan je minder mannetjes verslinden.
Na je 2 acties, mag je alle mannetjes die gevallen zijn en geen verdieping meer ondersteunen, en die in jou gebied liggen, opeten. Lukt het je om een ander monster omver te klauwen of te blazen, mag je één van zijn tanden opeten.


In totaal zijn er 6 soorten mannetjes, in 6 verschillende kleuren. Op het einde van het spel is elk setje van alle kleuren 10 punten waard. Dan krijg je nog punten voor opgegeten tanden en verdiepingen, en je scoort misschien extra door je geheime missie te volbrengen.


Afhankelijk van met welk monster je speelt, heb je een speciale eigenschap die het hele spel geldig zal zijn. Daar bovenop krijgt iedereen ook nog een éénmalige power kaart die je één keer een voordeel geeft. En als je 2 spelborden kunt combineren, kan je met 8 spelen in een gigantische stad.

Dit spel werd geschonken door Repos Production en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Rampage is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts