Glastonbury

In 2001, 13 jaar geleden, kwam het spel Kupferkessel Co. uit. Dit was een 2-persoons spel. Franjos bracht vorig jaar deze Glastonbury uit, een herwerkte versie van het origineel spel, met hier en daar kleine aanpassingen. En je kan het nu ook met 4 spelers spelen !


De spelers zijn heksen en tovenaars die op zoek gaan naar ingrediënten voor hun magische drankjes. Jou markeerder beweegt rond een reeks van ingrediënten (in de vorm van een raster van kaarten), en waar deze stopt, kan je een kaart uit die rij of kolom nemen. Het getal dat op die kaart staat geeft aan hoeveel vakjes je de volgende beurt verder mag bewegen.


Om punten te scoren, moet je een setje van 4 overeenkomstige ingrediënten verzamelen. Heb je slechts 1 bepaald ingrediënt op hand, zal je strafpunten krijgen in plaats van punten. De regels om punten te scoren kunnen moeilijker gemaakt worden volgens wens van de spelers, maar de basis regels zijn meestal wel voldoende om mee te beginnen. Een vleugje memory komt er ook aan te pas, aangezien je enkel je laatst gekozen ingrediënt kan zien, dat bovenaan op je stapel ligt.


Dit spel werd geschonken door Franjos spieleverlag en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts