Gobblet

Gobblet bestaat al sinds 2001, maar in 2013 heeft Blue Orange een herwerkte versie uitgebracht. En het resultaat mag gezien worden.


Gobblet is een abstract spel dat zich afspeelt op een raster van 4 op 4. De 2 spelers hebben daar elk 12 speelstukken staan die op mekaar kunnen gestapeld worden. Jou doel is om 4 van je speelstukken in een horizontale, verticale of diagonale rij te krijgen.
Tijdens een beurt mag je een speelstuk die nog niet op het bord staat spelen van de 3 stapels naast het bord. Dat moet dan wel een zichtbaar speelstuk zijn. Een andere mogelijkheid is om een speelstuk op het bord te bewegen naar eender waar. Een groter speelstuk kan een kleiner speelstuk bedekken.


Een speelstuk dat van naast het bord komt, mag niet onmiddellijk een vijandig speelstuk bedekken, tenzij het in een rij staat waar je tegenstander er al 3 van zijn eigen kleur heeft staan. Je geheugen zal op proef gesteld worden, want je zal moeten onthouden welke kleur één van je grotere speelstukken afgedekt heeft voordat je het gaat bewegen. Zodra een speler 4 dezelfde kleuren op een rij heeft, wint deze. Behalve in 1 geval : Als je je speelstuk opheft, en je laat zo een speelstuk van de tegenstander tevoorschijn komen waardoor deze 4 op een rij heeft, verlies je niet onmiddellijk. Je mag je speelstuk dan NIET terug zetten naar zijn startpositie, maar als je het kan plaatsen over één van de vijandige 3 andere speelstukken, gaat het spel gewoon verder.

Dit spel werd geschonken door Blue Orange Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts