Luchador! Mexican Wrestling Dice

Een korte beschrijving die we op doos vinden is : een fast-hitting, hard-hitting, body-slamming, neck-crunching, chair-smashing, table-slapping dobbespel ! Voila, moeten we er nu nog meer over vertellen ?


Eigenlijk is dit een dobbelspel voor 2 spelers, maar er zijn optionele regels waarmee je dit met 4 personen kunt spelen. De spelers starten met 21 levenspunten en dobbelen met speciale dobbelstenen
om daarmee de levenspunten van de tegenstanders op nul te krijgen. De speler in de rode hoek krijgt 4 rode dobbelstenen, de speler in de blauwe hoek krijgt er 4 blauwe. Elke speler krijgt ook nog eens een HIT dobbelsteen en een PIN dobbelsteen.


Beiden spelers dobbelen tegelijkertijd hun dobbelstenen, en ze proberen deze zo te rollen dat ze in de ring belanden, of toch tenminste de ring raken. De resultaten van de HIT, BLOCK, COUNTER en MISS dobbelstenen worden tegen mekaar uitgespeeld. De HIT dobbelstenen worden dan gedobbeld om te zien hoeveel schade je bij de tegenspeler hebt gedaan. Je kan hem namelijk een drop kick, een forearm smash, table slam of andere pijnlijke momenten bezorgen. De schade wordt bijgehouden op een score kaart per speler.


Lukt het je om 2 maal HIT te dobbelen in 1 ronde, kan je de Luchador! dobbelsteen werpen, die nog meer schade kan berokken. De dobbelstenen die PIN vertonen mogen opnieuw geworpen worden, maar slechts 1 maal. Spelen in teamverband is ook mogelijk. (2 vs 2).

Dit spel werd geschonken door Backspindle Games Ltd. en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts