Quantum

In Quantum is elke speler de commandant van een vloot van één van de 4 menselijke groeperingen, die mekaar bevechten om een sector in de ruimte voor zich te winnen. Elke dobbelsteen stelt een ruimteschip voor, en de waarde van de dobbelsteen bepaalt de beweging van het schip, maar ook zijn aanvalswaarde. Lage nummers zijn meer krachtig dan schepen met lage nummers. Dus een schip van 6 is erg snel in zijn beweging, maar erg zwak. Een schip met nummer 1 is een battlestation : erg traag maar zeer krachtig.


Elk type van schip heeft ook een speciale kracht dat éénmaal per beurt kan gebruikt worden : destroyers kunnen de ruimte buigen om zo de 2 dobbelstenen van plaatst te veranderen, en vlagschepen kunnen andere schepen vervoeren. Deze krachten kunnen in combinatie gebruikt worden om verwoestende effecten te creëren. Door gebruik te maken van Quantum technologie kan je acties spenderen om je schepen te transformeren, om te herdobbelen met andere woorden. Oké toegeven dat er iets of wat willekeur is in dit spel, maar enkel als jij dat zelf wilt. Uiteindelijk is dit toch een strategisch spel.


Als het je lukt om Quantum Cubes te bouwen, dat zijn massieve energie extractors, dan win je het spel. Elke keer als je er één bouwt, kan je je vloot uitbreiden, kan je nieuwe krachten krijgen, of mag je een eenmalig speciale beweging uitvoeren. Het spelbord bestaat uit modulaire tegels, en je kan op één van de 30 beschikbare startopstellingen spelen.


Met zowel elegante spelmechanismes, een oneindig aantal scenarios, en gemakkelijk te leren regels kan je een spel spelen met vergaande gameplay en strategie en dit voor zowel de hardcore speler als voor de beginnende speler. In 2012 won Quantum de Game Design Award op het IndieCade Festival of Indepent Games. En dat is te begrijpen als je de kwaliteit van het materiaal bekijkt.


Dit spel werd geschonken door Funforge en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Quantum is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts