Revolver

Revolver bestond al enkele jaren, maar nu heeft Pegasus spiele ook een Duitstalige versie op de markt gebracht. Vrees niet, het spel is niet erg taal-afhankelijk.


Revolver speelt zich af in het Wilde Westen van 1892, waar net een bank is overvallen. We vinden 2 stapels kaarten in de doos die elk 62 kaarten tellen. Het spel zal de 2 spelers met mekaar confronteren in een gevecht op leven of dood. De ene speler speelt Kolonel Ned McReady, te samen met al zijn helpers, en de andere speler speelt de rol van de Colty bende, die de bank net overvallen hebben.


De bende heeft een heel arsenaal aan wapens om de wet te bevechten. De Kolonel daarentegen heeft als doel om alle bendeleden te elimineren voordat ze over de Mexicaanse grens ontsnappen.
Eenmaal de kaarten op het speelveld liggen, vormen deze 5 kolommen. Elke kolom stelt een vuurgevecht voor in verschillende gebieden. Het spel speelt erg snel en het één na het andere slachtoffer zal 'lood vreten'. Gedurende het spel moeten er voortdurend moeilijke beslissingen worden genomen, en de speler zal zijn stapel kaarten verstandig en efficiënt moeten beheren om te kunnen winnen.


Elke kaart heeft 2 waardes : de kracht en de kost. Voor de rest worden er simpele icoontjes gebruikt, dus de paar woordjes Duits die er op staan zullen zeker niet storen. Wie wint nu wanneer : De speler die de bende speelt zal winnen als hij over de Mexicaanse grens geraakt, of als deze het gevecht op de Express trein van 3u15 bereikt en overleeft. De kolonel wint als alle bendeleden dood zijn of als Cortez gedood is voordat hij aan boord gaat van Express trein van 3u 15.Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Revolver is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.
Aantal spelers :2
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts