Via Appia

In Via Appia, van Queen Games, gaan de spelers helpen aan de bouw van deze bekendste weg uit het Romeinse Rijk. Jij kan nu ook deel uitmaken van dit historisch moment en de weg afmaken die Rome met de stad Brindisi verbindt.


Bewijs je intuïtie in de steengroeve om de beste stenen te krijgen. De speler die erin slaagt om de meest waardevolle stukken aan de weg te bouwen, en die de verschillende steden tussenin eerder kan bereiken dan de tegenstanders, zal de overwinning in de wacht slepen en de meest beroemde 'Bob de bouwer' van Rome worden.


Om de weg te vervolledigen, moeten spelers stukken steen afbreken in de steengroeve. Vervolgens moeten ze naar de stad Brundisium reizen en onderweg deze stenen of plaveien leggen op de weg. Het reizen kost veel geld, maar het zal je ook kostbare overwinningspunten opbrengen.


Eén van de in het oog springende kenmerken van dit spel is de steengroeve, die als een echt bruikbaar 3D figuur aanwezig is. Er zit een soort van aftrekker/ruitenwisser bij waarmee je de stenen doorheen de groeve kunt verder duwen, totdat ze aan de andere kant eruit vallen.

Nog iets interessant om op te merken is dat spelers die achterop hinken in het spel, de kans krijgen om de koplopers terug in te halen. Het reizen tussen de verschillende steden wordt namelijk goedkoper voor hen.


Dit spel werd met korting aangekocht bij Queen Games en is vanaf maart het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten


 


Reacties

Populaire posts