Field of glory : the cardgame


Field of Glory : the card game is een kaartspel voor 2 spelers dat gebaseerd is op Fields of Glory. Dat is een miniatuurspel dat zich afspeelt in de oudheid en in de Middeleeuwen. Maar dit kaartspelletje is gelukkig een pak vlotter en luchtiger.


Het spel kan je in 2 delen splitsen. Eerst beslis je met welke eenheden je gaat vechten, door een stapel met 24 eenheden samen te stellen. Daarna trek je ten strijd en vecht je een gevecht op een slagveld dat bestaat uit 5 terrein kaarten. Om het spel te winnen, zal je over 3 van deze 5 kaarten controle moeten verkrijgen. Op de kaarten vinden we afbeeldingen van verschillende soorten gevechtseenheden van die tijd, zoals zware infanterie, lichte cavalerie en olifanten. Elke eenheid heeft zijn eigen sterktes en zwaktes.


Om eenheden te kunnen spelen op het slagveld moet je andere kaarten afleggen om de bewegingskosten te betalen. Hierdoor zal je enkele moeilijke doch noodzakelijke beslissingen moeten nemen over het feit van welke kaarten je gaat wegdoen en welke niet.

O ja, hebben we al vermeld dat dit spel van de hand is van Martin Wallace is ?
Een reden te meer om dit vlot strategisch kaartspel uit te testen.Dit spel werd geschonken door Treefrog Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20-30 minuten


Reacties

Populaire posts