Vuurdraken

Welkom in de vallei van de vuurdraken! Alhoewel welkom, erg gezellig is het hier niet. Er staat een vulkaan met de naam Rubino op uitbarsten. Maar dat is goed nieuws voor de drakenrijders onder jullie. Volgens de legende zullen er namelijk kostbare robijnen te vinden zijn na een uitbarsting. En diezelfde legende zegt dat als je draak zulke robijn opeet, deze onoverwinnelijk zal worden !


In het midden van het speelbord vinden we een vulkaan. Elke speler krijgt 2 draakjes om rond de vulkaan te vliegen : één kleine en één grote. Deze draken zal je constant rond de vulkaan laten cirkelen, met de hoop dat er na een uitbarsting veel robijnen te rapen zijn. Elke speler zal tijdens zijn beurt met 2 dobbelstenen werpen. Je kiest dan het resultaat van 1 dobbelsteen om met 1 draak zoveel vakjes verder te vliegen, en de andere dobbelsteen geeft dan het aantal robijntjes weer dat in de vulkaan mag worden gesmeten.Zodra iemand een vulkaan dobbelt, mag je via de ene dobbelsteen vliegen met een draak, en dan laat je de vulkaan uitbarsten. Dat doe je simpelweg door de bovenste deel van de vulkaan op te heffen, waardoor de robijnen vrij op het spelbord komen. Met een beetje geluk vliegen de robijnen rond. Kom je met je eigen draak op een vak waar robijnen liggen, mag je die allemaal in je buidel steken. Kom je op een vak met een andere draak terecht, mag je in de buidel van die speler blind een steentje trekken. Hopelijk is het een robijn, want lavastenen zitten er ook in, en daar ben je niets mee.


Het spel gaat zo verder tot dat er geen robijnen meer zijn om in de vulkaan te werpen. De drakenrijder met de meeste robijnen in zijn buidel is de winnaar van vuurdraken.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts