Wunderland

Misschien is het in België een thema park dat niet zo bekend is, maar dat is Miniatur Wunderland zeker wel in Duitsland. Je kan dit park vinden in Hamburg, waar alles in het teken staat van miniatuur reproducties van verschillende delen van de wereld. Je weet wel, zoals Mini-Europa vroeger in Brussel. De miniaturen beslaan meer dan 1300 vierkante meter, met meer dan 13 kilometer aan spoorwegen die kris kras door mekaar lopen in dit land en waarop 930 treintjes dagelijks hun parcours afrijden.


Ook op het toch wel grote spelbord van Wunderland zien we een map van dit park, en dus ook van grote delen van de wereld. Elke speler start met een aantal schijfjes op dezelfde plaats. Iedereen krijgt ook in het geheim 2 kaartjes met daarop bestemmingen. Dat kunnen er 2, 3 of 4 zijn. Hoe meer bestemmingen dat je moet aandoen, hoe meer punten je er mee kan scoren.


Tijdens een beurt mag een speler 1 of 2 vakjes ver bewegen met x aantal schijfjes. Daarna mogen de volgende spelers dezelfde beweging maken, maar ze moeten ook van hetzelfde vertrekpunt vertrekken en op dezelfde bestemming aankomen. Beweegt speler A bijvoorbeeld 3 schijfjes van vakje 21 naar vakje 23, dan mogen alle andere spelers ook een willekeurig aantal schijfjes van 21 naar 23 bewegen. Zo zal je trachten mee 'te liften' met de bewegingen van je tegenspelers.
Je zult zo proberen om schijfjes op je bestemmingen te krijgen. Hebben alle bestemmingen op 1 kaart een schijfje van jou, dan mag je de kaart opendraaien, scoor je de punten, gaan die schijfjes terug naar de startpositie, en mag je een nieuwe bestemmingskaart nemen. Je mag zo maximaal 5 kaarten afmaken. Zodra dat gedaan is, is het spel ten einde.


Onder weg kan je ook nog op vakjes terecht komen met een symbool. Stuur je op zulk vak een schijfje naar de startpositie, dan mag je een postkaart nemen van dat land, één voor elk schijfje dat terug naar huis gaat. Op het einde van het spel score je extra punten voor deze postkaarten.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Wunderland is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts