Fungi

Fungi is ook wel gekend onder de naam Morels, maar bij ons is dit gewoon gekend onder de naam zwammen, paddenstoelen, champignons enz ...


Aan jullie om een mandje mee te brengen, want we gaan er een paar heerlijke exemplaren plukken. Dit strategisch kaartspel voor 2 spelers maakt gebruik van 2 decks : een dag deck van 84 kaarten waarin 10 verschillende paddenstoelen zitten, maar ook mandjes, cider, boter, pannen enz ... en een nacht deck dat uit 8 kaarten bestaat. Hierin vinden we paddenstoelen die jij onder het maanlicht zult moeten plukken.


Elke paddenstoel kaart heeft 2 waarden : één om te verkopen en één om te koken. Inderdaad, je zal hier 'lehkerreh herechtjes' mee maken, zoals Sergio zou mompelen. Wel oppassen voor de giftige exemplaren, die wilt niemand op zijn bord krijgen. De gevolgen zijn dat je minder kaarten op hand mag houden. Elke beurt zal er een kaart van het bos naar een aflegstapel komen, dat enkel maar eventjes beschikbaar is. De dag stapel zal dan het bos terug van een nieuwe kaart voorzien. Zo lijkt het of je door het bos aan het wandelen bent terwijl je op zoek gaat naar de beste fungi.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Fungi is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts