Guka Croka!

Guka Croka! is enkele woorden die gebruikt werden door oermensen, en wilt niet meer zeggen dan : "Snel, we moeten op tijd aan de grot zijn om te gaan eten !". Maar dat wisten jullie al wel zeker ?


In dit spelletje moet elke grotbewoner op tijd aan de grot arriveren. Enkel de snelste zal de winnaar zijn. Je zult dus veel geluk moeten hebben bij het rollen van de dobbelstenen, en over een tamelijk goed geheugen moeten beschikken om te onthouden waar de dinosaurussen zich verstoppen. Het spel is een combinatie van dobbelen en bewegen met memory elementen.


De spelers bouwen een parcours door middel van hexagonale schijfjes, waarop de foto van één van de 12 dinosaurussen staan. De allereerste tegel is de starttegel en de grot is de laatste tegel van het parcours. Er zijn nog 4 extra tegels die een 'speciale actie' kunnen doen : 2 ladders en 2 extra dobbel tegels. Dan zijn er nog 12 tegels met dezelfde 12 dinosaurussen die in een aparte 4 x 3 raster komen te liggen, maar dan gedekt. Kom je op een bepaalde tegel aan met een foto van een dinosaurus, krijg je één kans om diezelfde dino in het raster te vinden. Lukt je dat, mag je nog een beurt spelen.
De eerste grotbewoner die in de grot zit is de winnaar !


Dit spel werd geschonken door Edigrafica Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts