Longhorn

Longhorn slaagt op de lange horens van de koeien die je terug kunt vinden in Texas, dicht bij de noordelijke grens van Mexico. Het spel speelt zich af in 1870, en deze koeien vormden toen een belangrijke bron van inkomsten voor de Texaanse boeren. Maar het trok ook enorm veel vee dieven van allerlei pluimage aan.


De spelers spelen elk een gevreesde dievenbende: Eagle Perkins en Jessie Artist Byrd. Ik geef toe, ik had er ook nog nooit van gehoord. Doel van het spel : steel vee en zie wie er het meeste geld heeft op het einde van het spel, tenminste als je niet gesnapt bent door de Sheriff, want die speler is onmiddellijk verloren.


9 locatie tegels worden geschud en op de tafel in een 3 op 3 rooster geplaatst. Er komen 9 random tokens op te liggen en uiteindelijk worden de koeien in verschillende kleuren op de tegels gezet. De startspeler kiest een locatie met 4 koeien om te starten. Het spel kan eindigen op 3 manieren : indien een speler gepakt wordt door de sheriff, is deze onmiddellijk verloren. Als een speler alle 9 de koeien van één kleur heeft verzameld, wint deze direct. En als er geen geldige beweging kan gemaakt worden, scoren de spelers naargelang hun bezittingen.



In een speelbeurt mag je op de locatie waar je bent koeien stelen. Jij kiest welke kleur, en die krijg je dan allemaal van dat vak. Voor elke gestolen koe, mag je een vakje bewegen. Indien er een vakje is dat geen koeien meer heeft, moet de speler die de laatste koe nam ook de token nemen en uitvoeren. Enkele van die tokens zijn positief, maar er zijn ook negatieve. Eenmaal een vakje helemaal leeg is, kan je er niet meer passeren.

Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts